TAYLAND'A DAİR HERŞEY THAI CHILI'DE ....

19.10.2012

SOTELENMİŞ SOYA FİLİZİ / PAD TUA NGOK

 
 

 
Soya filizinden kolay ve çabuk bir şekilde  et/tavuk yemeklerinizin yanina garnitür hazırlamak isterseniz bu tarifi denemelisiniz.
Ben bazı tariflere tembel işi tarifi diyorum bu da onlardan biri çünkü 5 dk'da hazırlaniyor. Bu arada lezzeti yerinde ve sofrada karizmatik duruyor :)


Soya Filizi
 
 


  Malzemeler;
  • 200 gr Soya Filizi
  • 3 iri diş sarimsak
  • 2 yemek kaşığı istiridye sos
  • 2 yemek kaşığı balık sos
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ ( fındık yağı  yada mısırözü yağı )
  • Çay kaşığı ucuyla toz şeker
  • Az miktarda çekilmiş beyaz yada karabiber
 
Yapılışı;
 
Soya filizlerini yıkayın ve süzün.
 
Sarimsağı havanda ezin.
 
Wok yada tavaya sıvı yağı koyun ,ısınınca sarimsakları atıp çok çok  hafif sararıncaya kadar karıştırın sonra hemen soya filizi ve tüm sosları katın, şeker ve karabiberi katıp karıştırın. Hafifçe yumuşadığında hazır demektir.
 
Soya filizi çok çabuk pişer o yüzden  diriliğini çok kaybetmeden ocağı kapatın.
 
NOTLAR;
  • Aynı tarifi brokoli, ıspanak, lahana gibi sebzelerlede yapabilirsiniz. O zaman 2-3 yemek kaşığı su ilave etmeniz gerekir.
  • Vejetaryanlar bu tarifi  sadece soya sosu ile yapabilirler .

                                                         

3 yorum:

  1. Merhaba,
    Çok orjinal bir tarif. Denemek istiyorum ama istiridye sos ve balık sosu nereden bulunabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macro marketlerde Balık sosu da (Fish sauce) istiridye sosu da (Oyster sauce) bulabilirsiniz.Migrosda Pantai marka balik sos var ama istiridye sos hepsinde bulunmuyor. Macro da satılan Squid marka balik sos ev kullanımına çok uygun 300ml'lik şirin şişelerde satiliyor.Daha önceden sadece 750ml'lik olanlar vardı, evde sık kullanilmazsa tarihi geçebiliyor:)

      Sil
  2. Yazmayı bıraktınız sanırım:/ kötü olmuş...

    YanıtlaSil